מהי רכיבה טיפולית?
טיפול משלים לאוכלוסיה בעלת צרכים מיוחדים, בתחום ההתנהגותי, הפיזי, הנפשי והרגשי. הסוס הינו כלי עזר טיפולי מדהים, כשהמטרה העיקרית ברכיבה הטיפולית היא לשפר, לשקם, או לשמר את בריאות הגוף והנפש. איכות ההוראה הינה מרכיב מרכזי ועל כן קיבצנו את מיטב המרצים בארץ, על מנת לתת לכם את כל הכלים הדרושים להיות אנשי סוסים ומטפלים מהטובים ביותר. רכיבה טיפולית היא צורת טיפול ייחודית המשלבת את כוחם של הסוסים והמגע המרפא של טיפול פיזי ונפשי. על ידי לימוד קורס רכיבה טיפולית, תוכלו להעניק לאנשים עם מוגבלות את האהבה, ההנאה, הנתינה והתמיכה המעצימה להם הם זקוקים למיצוי הפוטנציאל שלהם. תכנית הלימודים הייחודית מעניקה לסטודנטים הזדמנות לשלב את היתרונות הפיזיים של רכיבה על סוסים עם היתרונות הפסיכולוגיים של טיפול בעזרת סוסים. עם הידע הזה, אתה יכול לצאת למסע מרגש כדי לעזור לאחרים תוך כדי הנאה מכל המרחב שאתה צריך כדי להצליח בקריירה הטיפולית שלך.
משך קורס מדריך רכיבה טיפולית:
45 מפגשים – 12 חודשים. 500 שעות אקדמאיות.
ALL4HORSES
קניית הכשרה אופטימלית לסטודנטים – חשיבה מחוץ לקופסה בכל הקשור בטיפול והדרכה מקצועית בתחום התקשורת והעבודה עם הסוסים.
ALL4YOU
קיבצנו את מיטב המרצים בארץ, על מנת לתת לכם את כל הכלים הדרושים להיות אנשי סוסים ומטפלים מהטובים ביותר.
תוכן ייחודי לA4H
הכשרת סוס טיפולי מחוץ לשטח החווה – ניהול סיכונים ותרחישי חירום – עבודת קרקע כמקום לתקשורת שונה ובעלת ערך טיפולי עם הסוסים.
למי מתאים הקורס?
לכל מי מי שטיפול הוא חלק ממנו ומעוניין לעשות זאת בדרך לא שגרתית מאתגרת ומעצימה בעזרת סוסים וטבע. למדריכי רכיבה או סטודנטים בקורס מדריכים בפועל.
תכני לימוד בקורס:
- דגשים על דרכי טיפול.
- לקויות שונות.
- אוכלוסיות שונות המגיעות לרכיבה טיפולית.
- תרגול הדרכה בשטח עם מטופלים.
- הכרת מוסדות של אוכלוסיות שונות והכרת אורך חייהם בשוטף.
- בניית מערך טיפולי עם מטרה מדידה והתאמת תוכן השיעור למטופל.
שאלות תשובות:
11 חוקי ברזל למדריכי רכיבה טיפולית
מזל טוב!
עברת בהצלחה את מבחני הסיום של קורס מדריכי רכיבה טיפולית. ועכשיו, יש לך תעודה, איתה אתה יוצא למסע חדש בחייך, מסע של קריירה בתחום הדרכת רכיבה הטיפולית!
להלן, כמה דגשים והמלצות ליציאתך למסע החדש:
1. אל תשכח זו רק ההתחלה, אל תעמיס! תתחיל את העבודה במשרה של 3 ימים בשבוע אותם תקפיד למלא במקרים מגוונים שיאתגרו אותך אבל לא יעמיסו עליך יותר מידי.
במידה ואתה רואה שאתה עומד בזה בגבורה תוסיף בהדרגה עוד ימים, או שתעבוד יותר ימים ושיהיו יותר קצרים, ובהדרגה תוסיף להם עוד שעות!
זכור על מנת להצליח לנהל שגרה תקינה בעבודה, אתה צריך להקפיד לעבוד על יכולת ההכלה שלך, לא כל אחד בנוי להמון מטופלים כל יום כבר מהיום הראשון בעבודה, לרובנו לוקח קצת זמן ללמוד ולהסתגל לסגנון העבודה הזה.
2. מצא לך עמית מוביל למקצוע. כלומר, מדריך רכיבה טיפולית ותיק ומנוסה יותר שיוכל לחלוק איתך מחשבות, מקרים ותגובות, חלומות, ובעיקר תהיות מקצועיות “האם בחרתי בגישה הנכונה? האם ההתנהלות שלי הייתה תקינה בסיטואציה כזו או אחרת?”
עצם העובדה שבאמת סיימת קורס מדריכי רכיבה טיפולית של שנה או שנה וחצי, לא מקנה לך את כל הכלים שאתה צריך, ולחלוק מחשבות זה צעד חשוב בהצלחה.
ואין כלי חשוב כמו הניסיון.
מדריכי רכיבה טיפולית זה הזמן שלכם
3. למד, למד, למד
אתה חייב להמשיך לרכב, אתה חייב להמשיך לשפר את יכולות הרכיבה שלך.
אתה חייב לחדד את ההבנה שלך בסוסים, והכי חשוב, אתה חייב לתת לעצמך תזכורת יומיומית לשאלה: “למה בחרתי דווקא במקצוע הזה” ותמיד תחשוב על האהבה שלך לסוס, למרחבים ולרכיבה שהביאה אותך לבחור בלימודי רכיבה טיפולית.
חזור כל הזמן אל המקור, זה ישפר אותך בתור רוכב, בתור איש סוסים, בתור מדריך בכלל ובתור מדריך לרכיבה טיפולית בפרט.
4. אל תתבייש להתייעץ, ללמוד ולהחכים. בכל הזדמנות פתח את המדיה וחפש מאמרים חדשים, חפש חומר לימודי שמעניין אותך, חפש לגרות את הרצון שלך בידע רחב יותר!
זכור – ידע זה כוח! אל תפסיק להיות רעב ללמידה והתפתחות, ובמידה ונתקלת במשהו שאתה מרגיש שחסר לך אינפורמציה לגביו.. למד אותו, תתקשר, תתייעץ ותחקור את הנושא בהתלהבות.
כמה שתבחר להעמיק יותר כך תמצא את ההקשרים הנכונים לשימוש במסגרת הרכיבה הטיפולית ותישאר מתעניין ומאותגר בקרירה החדשה שלך.
5. תפתח את הלב ואת הראש! להיות מדריכי רכיבה טיפולית לא מסתיים בחצי שעה של שיעור שבועי.
למד את המבנה המשפחתי, הכר את ההורים, את הצוות התומך בנוסף, הפוך את החלק שלך להיות משמעותי, הפוך את המשפחות למשפחה שלך, כך תגלה שאתה מקיף ומוקף באהבה, וזה יחזק אותך בימים קשים, במזג אויר לא אידיאלי ובתקופות של משבר.
6. חשוב לזכור שכמדריך לרכיבה טיפולית אתה רוצה להקנות לתלמידים שלך כלים שאיתם הם יוכלו לצאת לעולם הגדול וליישם אותם במסגרות ובסביבות השונות באשר הם נמצאים ולוקחים חלק בחיי היום יום.
דחוף אותם קדימה, תראה אותם פורחים, נסה לשלב אותם בקבוצות, ללמד אותם את הערך החברתי המוסף, שאפשר להפיק בעבודה כקבוצה, אל תהיה להם ‘קביים’, אל תמנע מהם להצמיח כנפיים, תהייה מורה דרך.
טפל בעצמך!
7. בכדי להיות מסוגל לעזור לאחרים, בכדי להיות מלווה במסע שלהם, אתה חייב לתחזק את עצמך, ללמוד את החוזקות והחולשות שלך, ולעשות עם עצמך תהליך במקביל!
ככל שתהיה מודע יותר לעצמך ככה תהיה חזק יותר, מקצועי יותר ומורה דרך טוב יותר לתלמידים שלך.
8. תקופות של משבר – נורמלי וטבעי, לא להיבהל בבקשה! זה קורה לכולם ובכל מקצוע! לפעמים עולות לנו השאלות האם זה מה שרציתי? האם זה באמת מתאים לי? קח נשימה עמוקה, עצום עיניים ותנסה להיזכר בכל הדברים הטובים שקרו לך לאחרונה, בכל ילד וילד שמחכה כל השבוע לפגוש אותך, לכל הורה שנעים ונוח לו להישען עליך לחצי שעה בשבוע, ספור עד 10 ואל תמהר לעשות החלטות חפוזות.
בכל מקצוע יש עליות וירידות. צריך פשוט להבין שזה חלק מהעניין ולהמשיך קדימה בידיעה שזה יעבור!
9. עשה לך רשימות של מינוסים ופלוסים. לכל תלמיד שאתה פוגש יש תמיד יתרונות וחסרונות, למד אותם טוב, תהייה מודע למינוסים ותבחר לראות את הפלוסים, זה יעזור לך להעביר את היום יותר בקלות!
ומתוך הבנת הנקודות החזקות של התלמיד, תהיה לך דרך גישה טובה יותר לחזק גם את הנקודות החלשות שלו!
התלמידים שלנו מרגישים דרך איזה חצי של הכוס אנחנו רואים אותם ומגיבים בהתאם! תאהב אותם בחוזקות ותהיה סלחני בחולשות.
סדר יום נכון
10. סדר לך לוח עבודה שיתאים לך:
בימים עמוסים, דע כיצד אתה הולך להתמודד עם היום.
סדר לך את לוח השיעורים בצורה כזו שלא תדרוש ממך התמודדות עם מקרים קשים להכלה אחד אחרי השני.
נסה ליצור חלוקה שתתאים לך בין מקרים ‘קלים’ לבין מקרים ‘קשים’ ותאפשר לעצמך להישאר מפוקס וחיוני עד סוף היום.
11. זכור: כשקשה לך במיוחד, למטופלים שלך קשה פי אלף! כשאתה מרגיש שאתה לא מצליח להעביר להם המסר, התחושה של האכזבה שלהם גרועה פי אלף, זה שלהם, לא שלך.
אל תיקח ללב, היה שם בשבילם. ההצלחה שלהם זו ההצלחה שלך.